Des de UPIMIR desitgem aclarir la situació actual respecte al que s’indica a la capçalera 

 1. UPIMIR representa actualment a 178 NIF, la qual cosa és exactament 178 empreses les quals poden disposar de més d’un centre de treball i a l’uníson diversos números de registre, en numero de treballadors ens mouríem en una forquilla entre 4.600 i 5.100 aproximadament. Tot i aquests números UPIMIR buscarà sempre sinergies i unitat amb qualsevol altra patronal que representi els mateixos valors i la mateixa forma d’actuar. Considerem que sumar és el que toca.
 2. UPIMIR al costat de la resta de signants de la Taula Unitària en defensa del sector social i d’atenció a les persones de Catalunya vam mantenir una videoconferència el passat dia 19 de gener de 2021 a la qual se’ns va comunicar de forma absolutament oficiosa una possible proposta del Departament TASF de pujada tarifària a les places residencials de gent gran, no tenim document de Departament ni se’ns ha explicat absolutament res des del propi Departament d’TASF.
 3. Ens remetem així mateix al pla estratègic i els seus percentatges, així com al manifest signat per tots els agents socials en el mandat de la Hble. D. Bassa ACCEDIR AL MANIFEST, són els únics referents que ara per ara tenim en ferm.
 4. En la mateixa reunió es va debatre la possible implicació que d’aquesta fictícia pujada de tarifes podria transpolarse als salaris dels nostres treballadors.
 5. Diversos presents vam incidir, atès que es comentava tarifes 2021, 2022, 2023, la sorpresa i incredulitat que ens causava anar més enllà de 2021 sobretot en vigílies electorals i amb la incerta situació del País en conjunt per la crisi econòmica que la pandèmia deixarà.
 6. Així mateix des d’UPIMIR es va deixar clara i concisa instrucció que la pujada de tarifes no repercuteix en les places sense finançament i per això els nostres socis que en aquesta situació es troben (i són diverses desenes), mereixen no sortir perjudicats i no ho tolerarem en cap cas. Evidentment la nostra representació legal, la qual encapçala els lletrats Assumpta Cortés de UPIMIR i Josep Ginesta de PIMEC s’encarregaran de assessorar-nos en tot això.
 7. Per afegit es va deixar també clar que el 2021 no hi haurà pressupostos de la GENCAT la qual cosa se’ns ha ratificat des del propi hemicicle per diputats i diputades en ell actuants.
 8. Remarquem també que qualsevol possible increment salarial ha de contemplar un no canvi en l’escenari actual d’operativitat del sector, si ens obliguen a augmentar costos no es podrà assumir el que es pretén.
 9. Així mateix, i de forma imprescindible, esperem una citació per part de Departament per fer-nos arribar la seva proposta tarifària de boca de l’administració i no de terceres persones, pregaríem es valoressin les formes i els procediments i més en temes d’aquesta vital transcendència. Entenem que només amb un decret llei que contempli la pujada de tarifes 2021 (més anys no ho permet la nostra legislació) podem emprendre el tan necessari increment salarial
 10. UPIMIR no contempla, fins que es pugui explicar als associats fets concrets i documentats, el realitzar una trobada digital per poder votar el que es tingui ja clar amb propostes de tots els integrants del sector les veus unides faran que millorem aquest malparat sector .
 11. Des de UPIMIR desitgem, abans de res, sàpiguen els nostres socis que tenim molt clar l’esperit patronal que ens mou, i que entenem que defensar els interessos dels més afectats per qualsevol dels temes aquí relatats és part bàsica de la filosofia de UPIMIR, en un tema tan important no defallirem, buscarem companys de viatge i junts tots farem aquest sector més lògic, coherent sostenible i abans de res socialment rellevant i reconegut.

Gràcies per ser UPIMIR, gràcies per la teva dignitat.

VERSION BILINGÜE:

Descargar (PDF, 197KB)

Translate »