UPIMIR    C/ Balmes 152   4º 2ª   08008 Barcelona     +34 93 415 25 59 +34 93 238 54 26 +34 692 64 87 73    administracio@upimir.com

NOTÍCIES

 

 

URGENT recull informació centres i serveis tancats amb finançament TSF i professionals disponibles

En breu segurament rebreu correu electrònic del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies amb el contingut que us adjuntem al present.

Com veureu es demana que s’informi sobre els treballadors que estiguessin adscrits a serveis que no estan en l’actualitat en funcionament, per tal de mobilitzar-los per incorporar-se a altres establiments sí actius que tinguin problemes de personal.

Es molt important que el llegiu detingudament i compliu rigorosament el seu  contingut. Incorporem també l’Excel que adjunten i que cal complimentar si és el cas.

Tant bon punt disposem de més informació us la farem saber immediatament.                                                           

Benvolguts i benvolgudes, 

Com ja deveu saber, en el marc de l’estat d’alarma en què ens trobem, s’han dictat algunes normes amb mesures excepcionals en matèria de serveis socials. Entre les més destacades, l’Ordre estatal SND/295/2020, de 26 de març, per la qual s’adopten mesures en matèria de recursos humans en l’àmbit dels serveis socials davant la situació de crisi ocasionada pel COVID-19 i, en l’àmbit de la Generalitat, la Resolució TSF/778/2020, de 25 de març, per la qual es concreten les mesures excepcionals organitzatives i de recursos humans en l’àmbit dels serveis socials del Sistema Català de Serveis Socials a causa de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

Concretament, l’Ordre SND/295/2020, de 26 de març, estableix que les comunitats autònomes en els seus respectius àmbits de competència en matèria de serveis socials podran adoptar les mesures necessàries per a la protecció de les persones, bens i emplaçaments, imposant als treballadors la prestació de serveis extraordinaris. Igualment, es disposa que tot el personal de serveis socials ha d’estar disponible per tal de ser requerit en qualsevol moment per a la prestació de tasques presencials, amb excepció d’aquelles persones que es trobin en situació d’aïllament domiciliari pel COVID-19.

En relació amb la Resolució TSF/778/2020, de 25 de març, l’apartat 2 disposa que es podran acordar mesures de redistribució de serveis i del seu personal adscrit entre els diferents centres i serveis, públics i privats, del Sistema Català de Serveis Socials, adaptant les condicions funcionals dels centres i serveis en allò que resulti necessari, per fer front a les contingències que es produeixin a causa de la crisi sanitària del COVID-19 i atendre, així mateix, les necessitats de les persones usuàries amb la diligència que exigeix la naturalesa del servei, en els termes que disposi la direcció competent d’aquest Departament.

Per tot l’exposat, i d’acord amb el marc normatiu esmentat, us sol·licito que, en un termini de 24 hores des de la recepció d’aquesta Comunicació, trameteu a l’adreça de correu xarxacovid19.tsf@gencat.cat una relació de totes les persones del vostre centre disponibles, pel que fa a aquells serveis suspesos o parcialment suspesos, per tal que es posin a disposició del Departament a efectes que puguin ser redistribuïts en d’altres centres de la xarxa de serveis socials. En aquest sentit, haureu d’informar les següents dades emplenant les caselles corresponents en el fitxer annexat a aquest correu:  

        Municipi   

        Nom del centre/servei              

        Entitat titular        

         Àmbit d’atenció i tipologia del centre/servei (desplegable precarregat amb opcions seleccionables  amb un clic)

        Nombre de professionals diferenciats per categories professionals

         Disponibilitat dels professionals (desplegable precarregat amb opcions seleccionables amb un clic)

         Director/a del centre/servei i telèfon de contacte 

Finalment us hem d’informar que aquesta cooperació és obligatòria, per la situació que viu el nostre país i la nostra xarxa, però també perquè així s’ha establert normativament. No fer-ho o l’eventual incompliment en l’obligació de facilitar les dades de personal requerides per aquest Departament o l’eventual  inexactitud o falsejament d’aquestes, podria donar lloc a les responsabilitats derivades del Títol IX, d’infraccions i sancions, previstes a la Llei 12/2007, d’11 d’octubre, de serveis socials i donar lloc a les responsabilitats derivades de l’article 10 de la Llei Orgànica 4/1981, d’1 de juny, dels estats d’alarma, excepció i setge, a banda de  la  rescissió del contracte o concert subscrit entre la vostra entitat i aquest Departament.

Us agraeixo per endavant la vostra col·laboració, i us saludo atentament.

Secretari General

PETICIO PRODUCTES ALIMENTARIS

ARA ÉS MOMENT DE FER-HO FÀCIL I FER-HO BÉ!

A causa de l’estat d’alarma de la crisis del COVID-19, hauríem de facilitar la feina a les persones encarregades de la gestió de la cuina.

Ara toca treballar menys i fer-ho bé i que sigui bo.

Des de Central Borne volem ajudar als responsables de la gestió de les cuines dels centres residencials.

Disposem de més de 3.500 referències seleccionades pel nostre departament de Compres. Central Borne té estoc de totes aquestes referències i pot assegurar el 100% el subministrament en 24h, amb camions a 3 temperatures.

Disposem estoc d’aquestes famílies de productes:

 • Oli, sucre i edulcorants
 • Cereals i fècules (patata, pasta, arròs, llegums…)
 • Verdura i fruita fresca, congelada i 4º gamma
 • Carn fresca i congelada
 • Embotits i formatges
 • Peix congelat
 • Làctics i derivats
 • Cafès, solubles i infusions
 • Begudes (sucs, aigua, vins…)
 • Pa i bolleria
 • Snacks i fruits secs
 • Conserves variades (càrnica, de fruita, vegetals…)
 • Productes precuinats
 • Plats preparats de V Gamma
 • Productes Non-Food (bosses, guants, neteja…

La realització de comandes és molt fàcil a través de la nostre web. Contacti amb el Departament d’atenció al client i l’hi facilitarà tota la informació necessària per realitzar una comanda: atencli@centralborne.com o 933.359.545.

També podem incloure de forma gratuïta el servei d’assessoria Dietètica-Nutricional per definir un pla de menús que s’ajusti a les necessitats de cada centre. Per més informació sobre l’àrea de dietètica-nutrició contacti amb nbertran@centralborne.com o 620894656.

Estem a disposició vostre per qualsevol tema relacionat amb l’àrea d’alimentació.

Equip Central Borne.

VIDEOCONFERENCIA AMB EL PRESIDENT TORRA

Avui UPIMIR juntament amb la resta de membres de la Mesa Unitària en Defensa del Sector Social ha mantingut una videoconferència amb el President Quim Torra, el Vicepresident Pere Aragonès i el Conseller Chakir el Homrani. A continuació relacionem els temes exposats:

1- No disposem de cap material i no es tenen canals de compra al respecte.

2- No disposem de test de valoració Covid19 per la qual cosa és impossible valorar contagis i protecció al personal.

3- Disposem de places vacants que oferim al Departament per a futurs usuaris sense patologia lligada al COVID i amb test realitzat i resultat negatiu així podríem alleugerir la càrrega dels CSS l

4- Creiem que el règim d’aïllament dels nostres usuaris els protegeix del contagi i per això, mantenir-los ingressats és bàsic.

5- Des de UPIMIR fem una crida a la defensa del nostre sector social i sol·licitem al Departament  ens preservi de l’especulació i el pànic de determinades notícies en premsa així com de judicialitzar el moment.

6- Agraïm l’ajuda desinteressada i el suprem esforç dels nostres treballadors.

Continuem treballant.

TELEFONS DE CONTACTE PER RESIDENCIES – – – – – – DEPARTAMENT TREBALL, AFERS SOCIALS I FAMILIES

S’ha obert un canal de consultes sobre els efectes del COVID-19, per a professionals del sistema català de serveis socials, tant per via correu

(covid19.tsf@gencat.cat)

com per via telefònica, als telèfons:

Residències de gent gran:

93 887 63 97 // 93 887 63 99

                                      ————————————————————————————————-

Residències persones amb discapacitats

i salut mental:

93 887 64 97

POLITICA INFORMATIVA DE UPIMIR

Donat que aquest últims dies i davant la situació creada per la pandèmia que afecta a tot el nostre col·lectiu, s’estan produint informacions no contrastades, com criteris alarmistes i sota l’equivocat concepte de que qui primer explica quelcom es qui mes sap del tema, doncs UPIMIR i com patronal de referencia per cents de centres, us passem a detallar la nostra política informativa:

 • Nomes s’informarà de noticies contrastades i de fonts oficials.

 • No es procedirà a informar de forma injustificada en horaris intempestius (nits, festius i caps de setmana) entenem que respectar aquest períodes als nostres associats es un mecanisme de higiene mental, precís actualment.

 • No s’utilitzarà ninguna altre via que no sigui el correu electrònic o la nostra web. No alarmarem amb missatges en xarxes socials per la incertesa que pugui causar aquesta informació.

 • Hem decidit des de la Junta Directiva que tota la informació respecte al coronavirus es penjarà a la web de forma no restringida per que, tant els socis com els no socis puguin accedir.

 • Qualsevol dubte o pregunta preguem sigui dirigida a traves de correu electrònic administracio@upimir.com  per poder donar-nos marge de acció a la seva contestació. Les nostres línies en moments puntuals comencen a anar sobrecarregades. 

Entre tots farem que aquesta situació tant anguniosa sigui en breu nomes un record que faci que estiguem orgullosos del nostre bon treball i haver demostrat a la societat la nostra professionalitat e importància social com sector estratègic d’atenció als mes fràgils.

FORMULARIS DE SEGUIMENT I CANAL DE CONSULTES

Necessitem amb la màxima celeritat que ompliu el formulari dels centres de dia  per identificar la població en situació de vulnerabilitat, aquesta informació és important per planificar  l’atenció domiciliària de continuïtat. Cal que ompliu  el formulari del següent enllaç (tingueu cura en posar el codi RESES correctament)

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=3CeUOw7TvEOMBv9yU2dv7BJREvRJYaJChAoClgBS-N1UOFA1T1JYRkFUOVJIRVYzVTFYNFRYME9PRiQlQCN0PWcu

Recordar-vos que si podeu assumir aquesta atenció domiciliària i àpats ens ho heu d’indicar en el propi formulari, i entenem que ja ho assumiu i no hem de planificar res.

Les entitats que no pugueu assumir l’atenció domiciliària, sis plau comenceu a preparar una relació de persones per la seva derivació,  identificant  l’adreça i la següent informació bàsica (protocol de coordinació)

  Nom del centre de dia:
Municipi Persones en situació de vulnerabilitat que necessiten atenció domiciliària Adreça Intensitat d’atenció domiciliària diària requerida Nombre d’àpats al dia (si no en necessita, 0. Si no, indiqueu-ne el nombre)
         
         
         
         
         

Us recordem que per fer un seguiment de l’impacte que la COVID-19 té a les residències és important,  que abans de les 16 hores ens hauríeu d’haver enviat els següents formularis:

Residències de Gent Gran, enllaç:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=3CeUOw7TvEOMBv9yU2dv7BJREvRJYaJChAoClgBS-N1URTMxOFI1QVRBOFJDT09SWUk2MzRBVjhSUCQlQCN0PWcu

 

Residències per a persones amb Discapacitat, enllaç:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=3CeUOw7TvEOMBv9yU2dv7BJREvRJYaJChAoClgBS-N1URTMxOFI1QVRBOFJDT09SWUk2MzRBVjhSUCQlQCN0PWcu

 

Residències de Salut Mental, enllaç:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=3CeUOw7TvEOMBv9yU2dv7BJREvRJYaJChAoClgBS-N1URUpOWFRYRTZERjdGR1pYRUEyU1dRRTJTWCQlQCN0PWcu

 

 

A més us ferm arribar l’últim document elaborat pel CatSalut  Guia d’actuació enfront de casos d’infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2. D’acord amb Salut s’aplica al professional sanitari del nostre sector, d’especial importància són les instruccions en relació a professionals  sanitaris simptomàtics i que són contacte d’un cas i estan asimptomàtics apliquen al personal sanitari (metge, infermeria, auxiliars del nostre sector)

 

Així mateix, us recordem que s’ha obert un canal de consultes sobre els efectes del COVID-19, per a professionals del sistema català de serveis socials, tant per via correu (covid19.tsf@gencat.cat) com per via telefònica, al telèfon 93 887 64 97.

REUNIO AMB EL PRESIDENT TORRA

AVUI DIMARTS 10 DE MARÇ, UPIMIR JUNTAMENT AMB LA RESTA DE MEMBRES DE LA MESA UNITARIA EN DEFENSA DEL SECTOR SOCIAL I ATENCIO A LES PERSONES, S’HA REUNIT AL PALAU DE LA GENERALITAT AMB EL PRESIDENT QUIM TORRA, VICEPRESIDENT PERE ARAGONES I CONSELLER DEL DEPARTAMENT DE TREBALL, AFERS SOCIALS I FAMILIES SR. CHAKIR EL HOMRANI  . TWITTER 

CORONAVIRUS- Materials de prevenció i protecció – INSTRUCCIONS DE LA SUB-DIRECCIÓ GRAL DE VIGILÀNCIA I RESPOSTA A EMERGÈNCIES DE SALUT PUBLICA DEL DEPARTAMENT DE SALUT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

D‘acord amb el Procediment d’actuació enfront de casos d’infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2 elaborat per la Sub-direcció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, hi ha diversos materials de prevenció i protecció, tant per a les persones amb casos de sospita com per a les persones amb casos confirmats i per a professionals dels centres sanitaris i residencials d’ús obligatori o recomanat 

Després de constatar un ús creixent d’aquest material, així com problemes d’abastiment en el mercat, s’ha encarregat a l’Institut Català de la Salut  l’inici dels procediments per tal realitzar una negociació i una eventual contractació centralitzada dels materials necessaris identificats al document adjunt, creat per la recollida de necessitats dels centres i establiments.

Per això, si hi esteu interessats, és imprescindible que empleneu i retorneu el document adjunt, creat per a la recollida de necessitats dels centres residencials, a fi i efecte de conèixer amb exactitud la realitat de cada centre. Sobretot, no modifiqueu el format de la fitxa que cal emplenar 

Aquesta informació  l’haureu d’emplenar i remetre-la actualitzada, si és que hi ha hagut variació, cada dilluns i dijous a primera hora del matí, sobretot aquestes primeres setmanes, a les següents adreces:

En funció de l’evolució de la situació s’allargarà o s’escurçarà el període de petició.

Els centres que hi estigueu interessats, una vegada rebuda la comanda us serà facturada en les condicions que s’hagin estipulat centralitzadament. Tingueu en compte que estareu fent una acceptació explicita en el moment de realitzar la tramesa d’aquesta informació. 

L’objectiu global d’aquesta actuació és disposar d’una millor capacitat de negociació i compra, garantir una distribució en funció de les necessitats i prioritats que l’autoritat sanitària determini. Està previst que la distribució es realitzi per part dels proveïdors dels materials.

SALUT ESTÀ TANCANT EL PROTOCOL D’ACTUACIÓ I PREVENCIÓ PER A RESIDÈNCIES I CENTRES DE DIA. TAN AVIAT EL TINGUEM EL PUBLICAREM.

AL.LEGACIONS PROJECTE DECRET MODIFICACIO DECRET 284/1996

Avui 3 de març UPIMIR ha presentat al Registre del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, les AL.LEGACIONS al PROJECTE DE DECRET DE MODIFICACIÓ DEL DECRET 284/1996, DE 23 DE JULIOL DE REGULACIÓ DEL SISTEMA CATALÀ DE SERVEIS SOCIALS. LES POTS CONSULTAR AQUI

CORONAVIRUS: COMUNICAT DIRECCIO GRAL. DE L’AUTONOMIA PERSONAL I LA DISCAPACITAT

Sub-directcció General de Gestió de Recursos

Direcció General de l’Autonomia Personal i la Discapacitat

 

Per tal de compartir les actuacions que ha establert el Departament de Salut pel què fa al coronavirus, us enviem un link (http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/) on hi ha informació rellevant en relació a l’algoritme d’actuació inicial davant de sospita del SARS-CoV-2, així com preguntes i respostes freqüents que us poden ajudar en cas de dubtes.

Actualment Salut publica esta treballant un protocol per aplicar a centres d’internament, que us farem arribar tant aviat estigui disponible.

Descargar (PDF, 139KB)

             

Descargar (PDF, 943KB)

COL.LEGI OFICIAL DE TERAPEUTES OCUPACIONALS DE CATALUNYA (COTOC)

La Junta del l Col·legi Oficial de Terapeutes Ocupacionals de Catalunya ha pres la decisió de no publicar ofertes laborals que no superin les 12h setmanals. Des del COTOC i la professió de TO, es considera que amb tan poques hores setmanals un professional de teràpia ocupacional no pot realitzar les seves funcions ni desplegar les seves competències d’una manera efectiva, ni pot aportar una assistència de qualitat a les persones que ha d’atendre, ni dignifica la nostra professió.

Els adjuntem un fulletó informatiu sobre les funcions del terapeuta ocupacional en Residències.

Descargar (PDF, 129KB)

EL SENTIR DE LA DIRECTORA D’UN CENTRE ASSOCIAT A UPIMIR SOBRE LA MODIFICACIÓ DECRET 284

Buenas,

¿Sabéis temporalidad de entrada vigor de esta modificación de decreto ley?

Así sin tener mucho tiempo para pensar, te comentamos lo que opinamos al respecto:

No sé  pero parece una solución por la tangente para las pequeñas residencias de Barcelona ubicadas en pisos con licencias antiguas que no llegamos a los “estándares” actuales del espacio  y que no sabían muy bien cómo lidiar con esta situación, pues muy bien con un decreto ley que no abra espacio de diálogo y negociación, solución es que nos dejen abocados al cierre de nuestras residencias.

Me parece muy bien que se quiera mejorar el nivel de atención, me parece necesario, pero comentan que ha evolucionado la situación de las personas que acompañamos pero lo que no ha evolucionado en 10 años es el precio de las plazas de alta dependencia. Creo que lo que implica esta modificación del decreto ley, lo que pretenden modificar en  la calidad en el servicio se ha de pagar, no es suficiente con exigir debería ir acompañado con dotación presupuestaria.

La atención centrada en la persona no es cosa de ratios, no se mide por los ratios de personal, es mucho más que eso y va mucho más allá. No me quedo con esta visión reduccionista, simplista y con el nombre “atención centrada en la persona” que ellos más que llenarlo lo vacían de significado. 

Se llenan la boca al nombrar atención centrada en la persona cuando en los centros pequeños se potencian este trato familiar  y cercano. Cuando los modelos del norte de Europa hablan de unidades de convivencia pequeñas.

Informe económico: coste para los centros de la “xarxa” pública cero euros, de verdad que es indignante. Querer aumentar los ratios a coste cero…

No sé porque solo habla de la privadas, la colaboradoras con menos de 25 plazas estamos en una situación de difícil solución económica…

En nuestra situación, el tema noches sería 6 personas más de turno de noches… a unos 25 mil euros al año… IMPOSIBLE DE ASUMIR, tendríamos que cerrar. Me parece insultante la respuesta: “aquells centres que no puguin garantir aquests mínims de qualitat i seguretat, podrien cercar altres alternatives de negoci que no tinguin a veure amb l’atenció de persones grans, dependents i fràgils…

¿Se podría llegar a acuerdos por cada situación de cada entidad o modelos de residencias? No sé ¿podríamos tener una “gero” que estuviera  itinerante de más para los 3 centros que tenemos? 

Parece que está hecho en respuesta a quejas de familiares y sin tener en cuenta en la realidad de las residencias. Como si no tuvieran en cuenta que este modelo de atención lo ha creado y es responsabilidad de la administración. 

De verdad que suena a querer beneficiar a un modelo de atención residencial de los grandes grupos… no sé, ¿no habrá alguna puerta giratoria cerca…?

En nuestro caso, 3 residencias en piso con 23,17,16 plazas, en el momento que entre en vigor tendríamos que cerrar automáticamente los 3 centros. 

Bueno espero que este decreto se pueda diluir con la unión de todas y si consideráis que tenemos que manifestarnos y salir a las calles y los medios, contad con nosotras!!

Atentamente,

Susana Jiménez
Directora

PUBLICACIÓ MODIFICACIO DECRET 284/1996

En referencia a la modificació del Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del Sistema Català de Serveis Socials, estem pendents de organitzar una reunió de tots els departaments jurídics d’altres patronals afectades per mantenir una posició conjunta. ESTEM TREBALLANT EN LES AL.LEGACIONS.

Descargar (PDF, 33KB)

CERCADOR DE PLACES


Si desitja consultar la disponibilitat de totes les places lliures de les residències adherides a UPIMIR, premi el botó per escollir la que més li interessi


FORMACIÓ BONIFICADA


UPIMIR anima a les seves empreses associades a beneficiar-se del sistema de bonificacions per finançar totalment o parcialment els costos de formació dels seus treballadors. Consulteu tots els cursos disponibles


PUBLICITAT


L'interessa publicitar la seva empresa, productes o serveis? Posi's en contacte amb nosaltres i l'informarem de totes les possibilitatsPUBLICITAT

advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement

PUBLICITAT

advertisement advertisement advertisement advertisement

COL.LABORADORS

advertisement advertisement
Translate »