UPIMIR    C/ Balmes 152   4º 2ª   08008 Barcelona     93 415 25 59 +34 692 64 87 73    administracio@upimir.com

NOTÍCIES

 

 

REUNIO AMB SALUT I TREBALL, AFERS SOCIALS I FAMILIES

REUNIO AMB SALUT I TREBALL, AFERS SOCIALS I FAMILIES

Ahir dijous 30 de juliol vam ser presents com sempre a la reunió periòdica que mantenim amb els Departaments de Salut, i el de Treball, Afers Socials i Famílies per debatre temes que ens afecten. 

PER MES INFORMACIÓ AQUI

REUNIO DEPT. SALUT I DEPT. TREBALL

Aquest matí les patronals del sector han mantingut una reunió amb membres del  Dep. de Sanitat i del Dep. De Treball per consensuar línies d’actuació i posar de manifest, tots units, els protocols i recomanacions respecte a les visites al centre per part de familiars, així com les sortides de residents a l’exterior.

 Hem, tots sense excepció, mostrat la nostra preocupació pel que fa al tema sortides a l’exterior de residents i el comportament d’algunes famílies al respecte.

 Des de SALUT redactaran un document que tots compartirem, en el qual es fixi una postura clara i rigorosa pel que fa als temes esmentats, el rebrot de virus per culpa de no obeir a aquestes recomanacions i la importància de la figura del Director Tècnic com a responsable i persona autoritzada a, segons característiques de centre i entorn geogràfic fixar criteris de visites externes i sortides a l’exterior.

 És un tema de salut comunitària i d’una importància crucial en el moment actual.

En breu tindrem tal document que puntualment difondrem.

Salut i Treball, Afers Socials i Famílies presenten un pla de contingència per protegir les residències a la tardor

Salut i Treball, Afers Socials i Famílies presenten un pla de contingència per protegir les residències a la tardor

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i la consellera de Salut, Alba Vergés, han presentat aquest migdia un pla de contingència adreçat a les residències de gent gran per fer front a un possible rebrot de la Covid-19 aquesta tardor. Els departaments han dissenyat un conjunt d’actuacions per garantir el màxim nivell de protecció i atenció a les persones que viuen en centres residencials, un col·lectiu especialment vulnerable a la Covid-19. La implementació d’aquest pla suposarà una inversió de 96 milions d’euros per part de les dues conselleries.

ACCEDIR A LA NOTICIA

 

DONACIÓ TABLETES

Fundació PROFUTURO i la Fundació La Caixa ha donat tabletes a UPIMIR pels seus associats. Gracies al esforç de tots serà mes fàcil la comunicació entre els usuaris dels centres que s’han acollit a aquesta donació i els seus familiars per sentir-los de alguna manera mes a prop en aquests moments tan difícils i que poc a poc anem superant. GRACIES FUNDACIO PROFUTURO , GRACIES FUNDACIÓ LA CAIXA.

QUI CALLA NO ASSENTEIX

En aquestes setmanes – mesos tan complexos ja viscuts i els que ens queden desgraciadament per passar, hem assistit atònits a conductes, comportaments i opinions tan fora de context com la gravetat del que succeeix. Fins ara, la prudència ha caracteritzat la patronal Unió de Petites i Mitjanes Residències de Catalunya (UPIMIR). Hem estat testimonis de tota mena d’atropellaments i també, per no mentir, de comportaments i de conductes empàtiques, humanes i solidàries.

Hem après que la mort sigui més companya que mai en el nostre dia a dia, en el nostre quefer quotidià, i en l’afectació de la nostra psique per això, Hem comprovat com un sector infra-finançat des de fa dècades, demonitzat per una part de la societat, i fiscalitzat fins pràcticament l’inhumà, treia pit i agosaradament es deixava la vida pels seus usuaris, fins i tot a risc de la salut dels que així ho feien, en la majoria de casos treballadors mileuristes. Hem comprovat com alguns, només alguns, presumien de xifres en forma de positius i negatius, com si en comptes de vides parléssim de taules d’Excel.

Hem estat testimonis muts del comportament de l’administració i del tarannà dels líders polítics, davant d’una situació pandèmica que era i és per tothom una tragèdia a tots els nivells. Podem dir que alguns han deixat empremta en la nostra ànima. Hem estat copartíceps del patir de les famílies dels nostres usuaris davant l’aïllament dels mateixos, del terror que una trucada telefònica del centre podia causar en ells i de majoritàriament gairebé sempre la seva col·laboració i agraïment cap a  les residencies que tenen cura dels seus pares, mares i familiars ingressats.

També hem assistit impertorbables a les desqualificacions entre centres segons la seva capacitat en places, i una infinitat de sense seny al respecte. Tots, absolutament tots, estem en el mateix vaixell i tots hem de remar junts. Hem ressuscitat, crec, fora de forma i termini, el model que s’ha de seguir en un futur, sembla com si en plena crisi de salut col·lectiva, apareguessin “gurus” de sota les pedres, i en comptes d’asserenar el sector i a la societat s’apuntés de manera miserable al “… jo ja ho vaig dir”.

Sincerament no toca més que treballar, treballar i treballar. Agrair el positiu i bo de les persones i menysprear, ignorant-los, als que volen pescar en aigües tèrboles, sempre van existir i existiran males persones i, en aquests moments, els bons són molt bons però els dolents són el pitjor.

Des d’UPIMIR seguirem remarcant l’esplèndid del sector i els seus treballadors, els quals amb la seva dedicació i lliurament lluiten cada dia cos a cos amb un virus realment letal i que no diferencia el tipus de centre a què afecta i menys encara als usuaris del mateix als que infecta.

No assentim per callar, callem perquè no és el moment de parlar és el moment de demostrar.

Que tots i cada un de nosaltres es plantegi que està demostrant, perquè en un futur esperem proper, la història d’aquesta pandèmia els passarà factura per la seva forma d’actuar.

Molts ànims a tots, ho aconseguirem junts i units. Només així s’assolirà la fi d’aquest malson.

                                               Mentre, seguirem callats, però sense per això, assentir

                                                                                         Fdo.: Dr. V. Botella

                                                                                      President de UPIMIR

                ACCEDIR 

CERCADOR DE PLACES


Si desitja consultar la disponibilitat de totes les places lliures de les residències adherides a UPIMIR, premi el botó per escollir la que més li interessi


FORMACIÓ BONIFICADA


UPIMIR anima a les seves empreses associades a beneficiar-se del sistema de bonificacions per finançar totalment o parcialment els costos de formació dels seus treballadors. Consulteu tots els cursos disponibles


PUBLICITAT


L'interessa publicitar la seva empresa, productes o serveis? Posi's en contacte amb nosaltres i l'informarem de totes les possibilitatsPUBLICITAT

advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement

PUBLICITAT

advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement

COL.LABORADORS

advertisement advertisement
Translate »