NOTÍCIES

 

 

ACTE DE PRESENTACIÓ DE LA PROPOSTA DE LLEI DE LA GENT GRAN DE CATALUNYA

Ahir UPIMIR present en el acte, convidats pel PSC. Es van presentar els punts principals de la Llei que han de reconèixer i ampliar els drets de la gent gran de Catalunya. Com a pilar fonamental es va parlar d’edatisme, de soledat, d’igualtat de oportunitats a l’ accés a la sanitat pública, a l’educació per a gent gran, a l’oci i la cultura sense oblidar la necessitat d’ un canvi en el model residencial i una protecció jurídica eficient amb la creació d’un adjunt a la Sindicatura de Greuges de defensa de la gent gran. Una Llei ambiciosa i complexa que ha de reconèixer i ampliar els drets de la gent gran de Catalunya, força i empenta pel  seu recorregut.

CLICA LA IMATGE PER VEURE LA PRESENTACIÓ COMPLETA

 

PREMI ACRA A LA TRAJECTÒRIA I APORTACIÓ PROFESSIONAL ATORGAT AL CONSELL DE LA GENT GRAN DE CATALUNYA

Coneixedors de que aquest any el Premi ACRA a la trajectòria i aportació professional s’ha atorgat al Consell de la Gent Gran de Catalunya,  en nom d’UPIMIR i com a membres representants de PIMEC en el Consell,  volem agrair aquest nomenament, reconeixent que es un premi ben merescut per la tasca que dia a dia es du a terme i ens fa sentir orgullosos de formar-hi part, encoratjant-nos  a continuar defensant a la Gent Gran i el sector en general.

NOU TERMINI PER SOL.LICITAR L’HABILITACIÓ PROFESSIONAL FINS EL 31 DE DESEMBRE DE 2022, NOU PERÍODE DE CÀLCUL DE L’EXPERIÈNCIA LABORAL ABANS DEL 28 DE JUNY DE 2022

En data 12 de setembre de 2022 s’ha publicat  Ordre DSO/205/2022 DE 7 DE SETEMBRE (clica sobre l’imatge) que estableix un nou termini per sol·licitar l’habilitació professional fins el 31 de desembre de 2022, així com un nou període de càlcul de l’experiència laboral abans del 28 de juny de 2022 (en lloc del 31 de desembre de 2017 fixat per l’anterior ordre).

Cal recordar que:

  • Per poder treballar com a auxiliar d’atenció a la dependència és imprescindible disposar de la qualificació professional que s’estableix en l’article 1 de l’ORDRE TSF/216/2019, de 28 de novembre, per la qual es regula la qualificació i l’habilitació professional del personal auxiliar d’atenció a les persones en situació de dependència.
  • L’habilitació professional excepcional és vàlida fins a la fi de la vida laboral de la persona demandant per l’ocupació sol·licitada. L’habilitació professional no és cap títol oficial, és un reconeixement de l’experiència laboral. Si és vol un títol oficial, una vegada ja obtinguda l’habilitació, pot inscriure’s en el Servei d’Acreditació de Competències Professionals.
  • Les persones que han obtingut l’habilitació provisionalhan de participar en el procés d’acreditació de competències professionals adquirides mitjançant l’experiència laboral o per vies no formals de formació, o han de fer la formació vinculada als certificats de professionalitat o títols de formació professional corresponents que s’hagin iniciat abans del 31 de desembre del 2022.

Es recomana sol·licitar l’habilitació professional (excepcional o provisional) preferentment per Internet, tot i així també es pot fer presencialment per mitjà de l’Oficina d’Atenció Ciutadana del Districte Administratiu i de la Xarxa d’oficines de Gestió Empresarial (OGE o OGE-Cambra) demanant cita prèvia i aportant la documentació requerida a tràmits Gencat.

CERCADOR DE PLACES


Si desitja consultar la disponibilitat de totes les places lliures de les residències adherides a UPIMIR, premi el botó per escollir la que més li interessi


FORMACIÓ BONIFICADA


UPIMIR anima a les seves empreses associades a beneficiar-se del sistema de bonificacions per finançar totalment o parcialment els costos de formació dels seus treballadors. Consulteu tots els cursos disponibles


PUBLICITAT


L'interessa publicitar la seva empresa, productes o serveis? Posi's en contacte amb nosaltres i l'informarem de totes les possibilitatsPUBLICITAT

advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement

PUBLICITAT

advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement

COL.LABORADORS

advertisement advertisement advertisement
Share This