UPIMIR    C/ Balmes 152   4º 2ª   08008 Barcelona     +34 93 415 25 59 +34 93 238 54 26 +34 692 64 87 73    administracio@upimir.com

NOTÍCIES

 

 

INCREMENT TARIFES

EN EL DOGC DEL DIA D’AVUI DILLUNS 4 DE NOVEMBRE DE 2019 S’HA PUBLICAT L’ORDRE TSF/194/2019, PER LA QUAL S’ACTUALITZEN EL COST DE REFERÈNCIA, EL MÒDUL SOCIAL I EL COPAGAMENT DE LES PRESTACIONS NO GRATUÏTES, DE LA CARTERA DE SERVEIS SOCIALS PER A L’EXERCICI 2019.

REUNIÓ DEPARTAMENT DE TREBALL, AFERS SOCIALS I FAMILIES

Ahir 5 de setembre representants de UPIMIR van assistir a la reunió convocada en les dependències del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, en la qual, el Sr. Francesc Iglesies, Secretari d’afers socials i famílies, el Sr. Joan Ramon Ruiz Nogueras, Director Gral. De Protecció Social i la Sra. Helena Miralles Castelló, Cap del Servei de Recursos Propis, ens van presentar l’Ordre d’Acreditació i provisió de la Gestió Delegada, que la propera setmana sortirà publicada. Aquesta ordre, de manera resumida constarà de tres fases: 

–         Acreditació.

–         Adaptació

–         Provisió de Gestió de servei.

Volem destacar que les empreses ja acreditades passaran directament a la fase d’Adaptació i que en lo relatiu a la gestió administrativa, s’inclouen millores  que simplifiquen el procés amb aquesta convocatòria. (Observar que nomes concerneix a la gestió delegada).

REUNIÓ UPIMIR-DPT. TREBALL-PIMEC

El passat divendres 14 de juny, durant aproximadament dues hores, el Secretari General de PIMEC, Sr. Antonio Cañete, el Secretari General del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Sr. Ginesta i el President de UPIMIR, Dr. Vicente Botella, van mantenir una reunió de treball per debatre temes de màxim interès sectorial.

Des de UPIMIR el nostre agraïment al Sr. Ginesta i al Sr. Cañete pel seu temps i talant dialogant i amigable.

Junts avancem i així es beneficia la ciutadania. Fem País.

REUNIÓN PIMEC

Benvolgudes/benvolguts:

Ahir a la tarda a la seu de PIMEC i a petició de UPIMIR en la seva condició de membre de la junta directiva de PIMEC i vocal de temes socials en la Comissió de Sanitat de la mateixa patronal de patronals, es va mantenir una reunió preparatòria per unir criteris davant la cita que dilluns des de PIMEC s’ha sol·licitat a instàncies de UPIMIR amb el Secretari General de Treball, Afers socials i Famílies,  Sr Ginesta,  amb un únic punt del dia que serà les inspeccions als centres i la seva tessitura actual. 

Agraïm a PIMEC el seu treball de defensa del sector, així com als participants a la reunió. ACRA en la persona de la seva Directora General, patronal acabada d’incorporar a PIMEC i a la qual donem efusivament la benvinguda per aquesta decisió corporativa i el President de ACAD el qual també va estar present

Es va demostrar de nou que els problemes del sector són comuns i que la situació que relatem és si més no preocupant.

Des de UPIMIR com a inductors de aquesta trobada i la de dilluns amb el Sr. Ginesta creiem ferventment que el diàleg, l’empatia i la tessitura general del sector, fan que sigui una qüestió de País, el junts entendre’ns i dialogar.

Gràcies a tots pel seu esforç i treball i especialment a PIMEC per una vegada més demostrar que ajuda i defensa a la nostra petita i mitjana empresa catalana. 

Junts sumem.

REUNIO SINDIC DE GREUGES

REUNIO SINDIC DE GREUGES

El passat dijous 9 de maig, el Departament Jurídic de UPIMIR es va reunir a la Seu del Síndic de Greuges amb membres del seu gabinet en temes socials, per explicar les circumstancies actuals que afecten al sector i per tant als usuaris ingressats en els nostres centres.

En plena sintonia amb el Síndic es va quedar en elaborar un informe documental i buscar vies d’intercanvi d’informació respecte al temes tractes.

El pasado jueves 9 de mayo, el Departamento Jurídico de UPIMIR se reunió en la Sede del Síndic de Greuges con miembros de su gabinete en temas sociales, para explicarle las circunstancias actuales que afectan al sector y por tanto a los usuarios ingresados en nuestros centros.

En plena sintonía con el Síndic se quedó en elaborar un informe documental y buscar vías de intercambio de información respecto a los temas tratado

 

 

PROPOSTA MODIFICACIO RATIS PERSONAL

PROPOSTA MODIFICACIO RATIS PERSONAL

Davant la publicació de Consulta pública prèvia a la elaboració de normes de modificació de ratis de personal d’atenció directa nocturna i diürna d’atenció indirecta a les residencies assistides de gent gran, comuniquem als nostres associats que, estem pendents en la pròxima setmana, buscar un consens patronal conjunt  i presentar escrit indicant quines solucions alternatives existeixen i el mal empresarial que, en forma de tancament de centres, personal sense feina, així com menys places residencials per la ciutadania, tindria si aquesta Ordre sortís endavant. Adjuntem la Consulta pública prèvia a l’elaboració de normes a la que fem referencia.

Un cop mes treballarem per que el nostre sector sigui respectat i sostenible demostrant la nostra honorabilitat i professionalitat.

Gracies.

CONSULTA PUBLICA PREVIA A LA ELABORACIO DE NORMES

 

Ante la publicación de consulta pública previa a la elaboración de normas de modificación de ratios de personal de atención directa nocturna y diurna de atención indirecta en las residencias asistidas de gente mayor, comunicamos a nuestros socios, que estamos pendientes en la próxima semana de buscar un consenso patronal unánime y presentar escrito indicando qué soluciones alternativas existen y el daño empresarial que, en forma de cierre de centros, personal sin trabajo, así como menos plazas residenciales para la ciudadanía, tendría si tal orden sale adelante.

Una vez más trabajaremos para que nuestro sector sea respectado y sostenible, demostrando nuestra honorabilidad y profesionalidad.

Gracias.

INSPECCIÓ I PROGRÈS, DUALITAT PERFECT

INSPECCIÓ I PROGRÈS, DUALITAT PERFECT

Des de la perspectiva empresarial del sector residencial, la visió professional dels treballadors en el mateix, les vivències diàries dels usuaris i les expectatives de les seves famílies, creiem sincerament que tota inspecció, hauria de significar abans de res un mecanisme de progrés i millora en el funcionament de les nostres residències i centres de dia per a gent gran.

Una inspecció hauria, sense mai perdre l’essència de la mateixa, ser partícip dels problemes dels centres inspeccionats, de les seves necessitats i inquietuds i estar oberta sense por a ajudar i col·laborar en quants temes se li exposin i consultin. Una inspecció, sense perdre gens de serietat ni d’estricte compliment de la seva missió, hauria de ser empàtica, hauria de considerar la presumpció de bon fer del centre inspeccionat com a primera opció sempre, i no es caracteritzaria per infondre temors injustificats a la seva tasca, sinó vanagloriar de ser una inspecció respectada i considerada com una eina de millora i progrés. Una inspecció sempre hauria enaltir la seva missió velatoria per la millora de l’atenció que es presta als usuaris, i per això no és un demèrit el posar-se al seu lloc i flexibilitzar les seves demandes davant el context d’una normativa que peca en excés de característiques interpretatives àmplies en funció de personalismes que en ocasions penalitzen el seu resultat final.

Una inspecció no es pot considerar valida ni útil si només incideix en qüestions anecdòtiques sense més sentit ni necessitat d’intentar deixar en evidència situacions irrellevants per a l’esdevenir de l’atenció als usuaris. Som centres oberts els 365 dies de l’any les 24 hores del dia, ho tenen present els que ens visiten ?.

És rellevant el relatat pel nostre bon amic el Sr. de Marti en el seu text, aquestes qüestions inspeccionades conduirien als profans a pensar que la inspecció ha perdut la seva essència fonamental, la de ser útil, i fer progressar a un sector fora de dubtes en la seva professionalitat, els seus mitjans tècnics i humans i els avenços amb fortes inversions en temps i diners que la majoria de residències efectuen.

Hem de progressar sense temors a res ni a ningú, com vam fer junts els centres i la inspecció en temes tan crucials com la reducció de contencions físiques, la nostra inspecció és molt més que el relatat pel Sr. De Marti (la qual cosa asseguro és cert ) la nostra inspecció és el reflex del nostre treball i la garantia de lliurament per i per als usuaris. Tampoc creiem que la inspecció sigui un instrument recaptatori ni que així ho consenten premeditadament els seus actors, ens neguem a acceptar que poguessin existir normes encobertes al respecte.

Treballem junts ajudant-nos i sense fissures, vaig conèixer i conec inspectors que són grans persones i que ajuden i col·laboren en fer millor el nostre sector i per desgràcia també conec els que s’aprofiten creient que per demanar el pes de l’os del pollastre han justificat un progrés i millora al centre.

Si només som capaços de veure la normativa sense llegir entre línies la seva essència ni la seva aplicació a cada casual, no som persones sinó simples màquines, i a dia d’avui que jo sàpiga la inspecció la formen persones. Ajudeu-nos amb la seva presència, els seus comentaris i els seus coneixements, a fer-nos millorar en el nostre treball i només amb això ja tindrà sentit haver escrit aquest text.

Tal com bé va dir Hecato “si vis amaro, estima” o el que és el mateix “si vols ser estimat, estima”, hauríem tots aplicar-nos aquesta màxima.

VERSIÓN EN CASTELLANO

CERCADOR DE PLACES


Si desitja consultar la disponibilitat de totes les places lliures de les residències adherides a UPIMIR, premi el botó per escollir la que més li interessi


FORMACIÓ BONIFICADA


UPIMIR anima a les seves empreses associades a beneficiar-se del sistema de bonificacions per finançar totalment o parcialment els costos de formació dels seus treballadors. Consulteu tots els cursos disponibles


PUBLICITAT


L'interessa publicitar la seva empresa, productes o serveis? Posi's en contacte amb nosaltres i l'informarem de totes les possibilitatsPUBLICITAT

advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement

PUBLICITAT

advertisement advertisement advertisement advertisement

COL.LABORADORS

advertisement advertisement advertisement
Translate »